Те са транспортирани до лечебно заведение

Три деца и един мъж са били нападнати и нахапани от две кучета - порода ротвайлер. 

Питбул нахапа няколко души в Хасково

Инцидентът е станал в местността „Баните” около 1 на обяд. Дядо е излязъл на разходка с трите си внучета. В началото животните не са били агресивни. Властите разследват какво се е случило след това. По непотвърдена информация официално информация от неправителствени организации кучетата са  били изоставени и изхвърлени от бял бус в петък в Железница. Очевидци разказаха, че нападението е било изключително жестоко и кърваво. И само тяхната намеса е спасила децата.

„Без какъвто и да е повод и причина кучетата нападат децата. Дядото се опитва да ги разтърве. В този момент и той има нахапвания. Слава Богу, при него са повърхностни, доколкото ми е известно. Намесва се и една дама, която успява да вземе едното дете. Слага го в колата”, Стойно Цветков.

Ива е на разходка с дъщеря си и става свидетел на нападението.

„Кучетата дърпат като във филма „Челюсти”. Нали ме разбирате? Само че акули там. Тука кучета. Децата в кръв. Вижда се, че ще си отидат. Ту едното хапаха, ту другото. Дядото вътре. И аз тръгвам с колата да ги бутам. Викам „Няма какво друго””, коментира Ива.

Малчуганите са откарани в "Пирогов" с личен автомобил.„Едно от децата трябва да бъде вкарано по спешност в детската операционна на „Пирогов”. Трите деца имат наранявания на крайниците – на горните и на долните. Момченцето, което е в най-тежко състояние, има и наранявания в областта на главата. Касае се за 9-годишното момче”, обясни говорителят на спешния институт Мария Пойрязова.

Кучетата са откарани в приют. Собствениците се разпитват. Децата са спасени благодарение на млад мъж. От полицията го призовават да се яви на разпит.

„Едното куче беше заловено, другото беше упоено. Сложени са и се намират в клиниката във „Връбница”, обясни Красимир Димитров от Столична община.

Собствениците на кучетата ги грози затвор до 3 години, пробация и глоба до 5 000 лева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.