Меси също е правил подобни жестове пред агитката на „Реал" Мадрид

Футболни страсти и напрежение на терена. По време на вчерашния мач Левски - Лудогорец, жест на Козмин Моци провокира публиката на сините. Жандармеристи изкараха футболиста от терена, а фенове на Левски се опитаха на нахлуят на стадиона. Един от тях пък скочи върху тунела, през които беше изведен Моци. И буквално падна отгоре. А случката "вкара" българския футбол в световните агенции.

„Не мога да си обясня, при положение, че вкарваш гол от дузпа и резултатът става 2 на 0 за твоя отбор, защо трябва да ходиш и да дразниш публиката? За мен не е приемливо и трябва да се изкорени особено от чужди футболисти, защото ако един българин отиде да играе в чужбина ще го смачкат и ще му съсипят кариерата”, коментира изпълнителният директор на Левски Павел Колев.

„Ескалира напрежението след радостта на Моци. В конкретния случай мисля, че той не искаше да провокира, а  просто изрази своята радост”, каза още изпълнителният директор на  Лудогорец Ангел Петричев.

 Практиката показва, че подобно изразяване на радост не е прецедент. 

Легендата на „Барселона” Лионел Меси редовно се обръща към агитката на най-големия си съперник в испанското първенство – „Реал" Мадрид. Той им сочи демонстративно емблемата на клуба си, застава пред тях с разперени ръце и дори съблича фланелката си.

Кадри от закачките на Меси със запалянковците на „белия балет” вижте във видеото по-долу:

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.