Общината редовно почиства графитите

В Пловдив вандали драскат със спрейове една от забележителностите на града - Дановият Хълм. На няколко пъти се налага общината да плаща скъпо, за да бъдат отстранявани нецензурните и безсмислени графити. Последният надпис върху скалите е вече добре познатият "Мачкай, Локо".

Графитите по храма „Св. Седмочисленици”: Хулиганство или невежество?

„Чистим скалите редовно. Преди месец нямаше надписи, но особено през нощта те пак биват надраскани. За да ги изчистим отново, трябва чрез район Централен да изискаме становище от Националния институт за културно наследство. Процедурата е сложна. Трябват ни специални материали и техника за почистване ”, заяви в ефира на „Здравей, България” директорът на ОП "Чистота" - Пловдив Иван Стоянов. Той призова хората да пазят забележителностите на града и припомни, че Пловдив е Европейска столица на културата.

По думите му обикновено драскачите са тийнейджъри. „В такива случаи сме принудени да извикаме полицията и родителите. Обикновено майката и бащата заемат страната на детето. За тях то винаги е право", каза още Иван Стоянов.

Още по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.