Кой кого напада коментира ръководителят на сектор „Контрол по редовността на пътниците” към Центъра за градска мобилност

Клип, показан в социалните мрежи, показва спор между пътник в градския транспорт и контрольорка, при който проверяваният посяга към ръката на служителката на Центъра за градска мобилност, а тя му отвръща с удар. В ефира на „Здравей, България” ръководителят на сектор „Контрол по редовността на пътниците” към Центъра за градска мобилност Борислав Симов коментира: 'Контрольорката два пъти удря към главата на пътника, не оспорваме това нещо, но клипът е твърде стар. Той е от 15 октомври 2018 г. Благодарен съм на хората, че са качили този клип. Мисля, че обаче това трябваше да стане по-рано и по-навреме".

Психичноболен буйства в градския транспорт

Той обясни, че е направен детайлен анализ на това, което се вижда на клипа. „От това, което гледахме няколко пъти, и от разговора, който проведохме с контрольорите, се оказа, че пътникът е стар познайник – нередовен пътник. Предоставил е карта с изтекъл срок и в момента, в който му казват, че е нередовен, той посяга към апарата на контрольорката и се опитва да го издърпа, Това е провокирало действието на нашата контрольорка. Не я оправдаваме. При всички случаи, ние ще вземем отношение. Ще вземем мерки съгласно Кодекса на труда”, заяви той.

За 2016 година има 26 случая на физическо посегателство към контрольори на градския транспорт. През 2018 г. – те са 23, а от началото на годината до края на месец април, са отчетени 5 случая на посегателство и 2 заплахи.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.