Лицензът на Кобрата беше отнет, след като целуна репортерката Дженифър Равало по време на интервю

Спортната комисия  в Калифорния изслушва днес Кубрат Пулев. Лицензът на Кобрата беше отнет, след като боксьорът целуна репортерката Дженифър Равало в интервю след победата му над Богдан Дину. Впоследствие тя си нае адвоката Глория Олред, за да съди българина.

Джени Суши иска 600 000 долара обезщетение от Кубрат Пулев

Американката от филипински произход обвини Кубрат Пулев в сексуален тормоз и поискала 600 000 долара обезщетение. Нокаутираният в 7-ия рунд Богдан Дину също подаде жалба заради непозволен удар на съперника. Той иска или служебна загуба за Кубрат, или двубоят да се преиграе. И двата въпроса днес ще бъдат разгледани от спортната комисия.

През последните години Глория Олред се занимава основно със случаи, свързани с известни личности обвинени в сексуални посегателства. Суши и Олред ще настояват спортната комисия да накаже Пулев заради постъпката му. Изказвания на Кобрата след целувката и показването на снимки и клипчета допълнително могат да бъдат изтълкувани като унизителни срещу Дженифър Суши. Нейното основно твърдение, е че той й е причинил неудобство, докато тя е изпълнявала професионалното си задължение. Целувката стана по-гледана и по-коментирана от самия боксов двубой. В първите часове след интервюто последваха критични коментари във всички големи световни медии. Остро реагираха и от “Вегас спортс дейли” – изданието, за което работи Равало, определяйки целувката като “насилствена”. Пулев отговори с изявление в социалните мрежи, където написа, че целувката била приятелски жест в резултат на емоциите след мача.

„Ние се познаваме с нея, тя ми е като приятел. И преди, и след мача беше след нас. Тя самата се присъедини към нашата компания в лобито на хотела”, заяви Кобрата.

Малко след това изказване обаче Джени Равало се появи с една от най-добрите адвокатки в Америка и каза, че с Пулев не са приятели. Джени Равало твърди, че Пулев не просто я целунал без нейно разрешение, а след интервюто опипал и задните й части.

А на партито след това поискал от нея да отреже частта с целувката. А наказанието, което Равало и адвокатата й поискаха вече струва много на Пулев – заради временното спиране на лиценза му българинът пропусна мач през юни с Антъни Джошуа, за който хонорарът му трябвало да бъде 10 милиона долара.  

От екипа на Пулев пуснаха снимка и видео от партито след мача, на което се вижда как Равало танцува в скута на мъж от екипа на боксьора. Пред немския “Билд” Пулев каза, че репортерката не била негов тип жена и заяви, че имал още видеа с нея. След това боксьорът смекчи тона.

Пулев пристигна в Лос Анджелис заедно с неговата приятелка – фолкпевицата Андреа, която ще го подкрепи в залата. Очаква се на заседанието да има и българи, които ще защитят боксьора. Те са готови да изпратят и петиция до спортната комисия, тъй като смятат, че техните права като фенове са нарушени.

Информация: Ясен Дараков

Гледайте изслушването на Кубрат Пулев в Спортната комисия на Калифорния на живо на nova.bg след 20 часа. 

ЦЕЛУВКАТА НА КОБРАТА: Кубрат Пулев за интимния момент с журналистка

НОКДАУН ЗА КОБРАТА: От подкрепа до критики след скандала с целувката

Тервел Пулев: Целта на журналистката е да влезе в емисиите (ВИДЕО)

Лицензът на Кобрата за Калифорния е прекратен (ВИДЕО)

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

Редактор: