От Пътната агенция обясниха, че това е бил временен асфалт

Авариен ремонт на АМ „Хемус”. Движението в посока Варна е ограничено в една лента, между 28-ия и 31-я кимлометър. Причината са огромни неравности и свличане на асфалта. От Пътната агенция обясниха, че това е бил временен асфалт.   

Заради ремонта се е образувало и голямо задръстване. Работниците обещаха най-късно до 15:00 ч. да бъде положен нов временен асфалт. Очаква се след 16:00 ч. движението да бъде пуснато и в двете ленти.

 „Аз всеки ден пътувам по този маршрут между София и Правец. Забелязах още преди няколко дни, когато асфалтът започна да се свлича надолу. Става все по-зле. Вчера дори се получи задръстване, защото хората намаляват скоростта заради дупката”, обясни в Калин Караиванов в предаването "Здравей, България". Той допълни, че вчера задръстването е стигнало до тунел „Витиня”.

Ремонти на магистралите „Тракия” и „Хемус”

„Има съвсем логично обяснение на това. От 2-3 дни се е скъсала настилката и са се получили тези напречни пукнатини и това изнасяне надолу. То започна преди около две седмици. Това е временно покритие. Ремонтът на това съоръжение още не е приключил”, обясни инж. Иван Досев от АПИ.

Как ще бъде организиран трафикът през лятото?

По думите му отсечката не може да се затвори за движение, защото в момента се извършва ремонт на другото платно. И няма през къде да бъде отклонено движението. Той обясни още, че плочата  на пътя е абсолютно здрава и няма проблем с нея. Асфалтовото покритие било временно и няма проблем с него. „До края на деня ще има свързващи кръпки”, обеща Досев.

Репортери: Румен Бахов, Ивелина Драгнева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.