На улица "Люботрън" се води епичка битка за правата на един от тротоарите

Желаещите да паркират в градски условия не гледат с особена симпатия на антипаркинг-устройствата. Някои от тях, дори стават жертва в битката за подялба на територии между шофьори и пешеходци.

Има едни хора, обаче, които денонощно мечтаят за монтаж на няколко колчета. Твърдят, че те щели да им върнат мечтаното спокойствие, а колчетата, пък им били отнети по настояване на други съкварталци, търсещи места за паркиране.

ПРЕМИНАВАНЕТО НЕВЪЗМОЖНО: Кой постави стълбове в средата на тротоар?

Мъж набива абсурдни колчета срещу паркиране, друг разопакова подарък, който сбъдва мечтите му. Всичко това се случва на столичната улица "Люботрън", където се води епична битка за правата върху един от тротоарите. "Това е "зелена зона", която е под формата на тротоар, който обслужва нашия блок. След като се появи знака за паркиране, обясниха на баба ми, че ще получи акт от 1500 лв., ако не премахне кашпите. Спокойствието се оказа нулево", каза жителят на кв. "Лозенец" - Мартин Раднев. Той допълни, че са предвидени колчета, които липсват. 

Хора от отсрещни кооперации са настояли за обособяване на "зелена зона", за да имат места за паркиране, което пък не е по вкуса на хората от блока на г-н Раднев. "Улиците са тесни, тротоарите са тесни, а домуващите искат да имат повече възможности къде да паркират автомобилите си", каза още директорът на дирекция "Паркиране и мобилност" в ЦГМ - Румяна Милова.

Повече по темата гледайте във видеото.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.