Двама мъже откраднали от клон на монетния двор ценни вещи за 2,5 млн. долара

Зрелищен обир посред бял ден в Мексико сити. Двама мъже са нахлули в клон на монетния двор, като обезвредили охраната. Те откраднали от трезора повече от 1500 златни монети и други ценни вещи на стойност 2,5 милиона долара. 

Снимка: ЕПА/БГНЕС

След обир на банка: Спецакция затвори Централната жп гара във Франкфурт (СНИМКИ)

Нападателите избягали с мотори преди да пристигне полицията. Монетите са възпоменателни и са отсечени за първи път през 1921 г. в памет на 100-годишнината от обявяването на  независимостта на Мексико от Испания. Производството им било спряно през 1931 г. и възобновено през 1943 г. заради търсенето на златни монети.

 

„Истината е, че не знаех какво се е случило до около 11 преди обед. Видях го във Facebook и по новините. Нямаше никакъв шум, нищо странно не забелязахме в сградата. По-късно не пускаха служителите да влязат, нямахме достъп до сградата. Едва към обяд разбрахме какво е станало”, разказва Марко Медина - служител в монетния двор.

„Напълно сме изоставени.  Всичко това показва, че има голяма несигурност. Такива обири се случват на много хора, но как може това да се случи при толкова много полиция”, заяви Серхио Перес - жител на Мексико сити.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.