Темата коментира главният редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов

„Мутренските времена от 90-те години няма да се върнат. Ситуацията тогава беше съвсем различна. Институциите и обществото бяха парализирани от страх. Днес организираната престъпност е друга. Тя не е така криминална, а по-скоро икономическа. Престъпността е свързана с политиката”. Така главният редактор на вестник "168 часа" Слави Ангелов коментира погрома на известно столично заведение в студиото на „Здравей, България”.

Задържан е още един от участвалите в погрома на заведение в София

Според него това са хора, които решават проблемите си чрез агресия. „Тези двама души са сътрудници. В биографията им има различни криминални елементи. Странното е, че ощетеният не се обажда на 112, а пуска видео от погрома в различни медии. Това говори, че хората нямат доверие в институциите. В днешни дни обществото смята, че чрез медиите може да се вдигне повече шум”, поясни Ангелов.

Арести и разпити след погрома в столичен бар (ВИДЕО)

Той коментира и акцията, при която беше разкрита голяма престъпна група за разпространение на наркотици. „Има нещо, което ми беше много странно при тази операция. Беше ни съобщено, че е повдигнато обвинение на 35 души, а 25 се издирват. Тоест, от тази наркобанда са задържани малко над 20%. Останалите 80 се издирват. Изпуснати са лидерите на групата”, каза още Слави Ангелов.

Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.