38-годишният мъж беше нападнат с метални тръби пред клубния стадион

Пребитият служител на футболен клуб “Левски” вече е извън опасност за живота. Мъжът е контактен. Все пак лекарите следят състоянието му с особено внимание, защото при тежки наранявания като неговите, състоянието е динамично.

Цветан Вълчев все още е в реанимация. По молба на близките му, от болница ИСУЛ не дават допълнителна информация за пациента. Все още няма задържани за нападението.

38-годишният мъж беше пребит с метални тръби и е настанен в болница, с опасност за живота.

Пребиха жестоко служител на „Левски”

Пребитият Цветан Вълчев е маркетинг директор на футболен клуб "Левски". Макар и вече да е контактен, лекарите следят състоянието му внимателно.  Близките на пострадалия мъж изрично са помолили от болница "Царица Йоана" да не дават информация на медиите за състоянието му. Той е откаран в болница в сряда около 10 часа сутринта с изключително тежки наранявания.

Ударите са в областта на гръдния кош и корема. Имало и съмнения за фрактура на тила. Според информация на NOVA Цветан Вълчев е бил издебнат и бит, след като е паркирал.

Една от първите хипотезите беше, че двамата нападатели са привърженици на клуба, недоволни от решение да се намалят значително парите, които се насочвали към фенклубовете от продажбата на официални рекламни продукти.

От Националния фенклуб на „Левски” отхвърлиха категорично тези твърдения.

„Тази теза, която се вменява в медиите, е несериозна поради няколко причина. Никога фенклубът не е получавал пари от фен артикули, които да разпределя към останалите фен клубове. Второ от този човек не зависят подобни решения. Трето - Националния фенклуб на привържениците на „Левски” се е занимавал с мърчандайзинга и маркетинга на клуба в определен период от време на базата на търговски взаимоотношения и договори. Това се случваше по времето на стария собственик – Спас Русев. Търговското дружество, което сме управлявали, е платило на ПФК „Левски” роялти на стойност 100 000 лева”, заяви Степан Хиндлиян, председател на националния клуб на привържениците на „Левски”.

„Това момче е неконфликтна личност в моите представи, за мен това е нещо, което е алогично да се случва по този начин. Не разбирам защо се насочва вниманието към привържениците”, заяви Хиндлиян.

Служителка в пункт за приемане на залози, близо до мястото на побоя, не е станала свидетел на случилото се.

„Даже не съм чула линейката. И аз се учудих, като казаха, че линейка е дошла”, разказа Десислава Костадинова.

До стадиона срещаме случайно бивш футболист на „Левски” Стефан Димитров,  известен е като Фифи Перото.

„Тук са дрязги, тука са разправии. Тук са големи ежби, който и да поеме властта”, каза Стефан Димитров.

От клуба отказват да дадат информация по случая. В официалната им позиция пише, че ръководството и служителите са потресени.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.