В сряда задържаха двама за жестокото престъпление

„Най-често жертвите на престъпления като това в Негован са възрастни хора, които живеят сами. Те не са имали роднини в страната. Подобен тип убийства се разкриват изключително трудно. Колегите работиха по случая денонощно. В началото се започва от един бял лист. Имаме обезобразени тела и нямаме никаква информация. В конкретния случай единият задържан е с криминално поведение. Това е помогнало на органите на реда. Но съм поразен от бездействието на съседите. Трябвало е да подадат сигнал”. Така криминалистът Иван Савов коментира в ефира на „Здравей, България” зверското убийство на възрастна двойка, чиито разчленени тела бяха намерени край Негован.

Ужасяващи подробности за двойното убийство край Негован (ВИДЕО)

По думите на Савов извършителите са действали хладнокръвно. „Най-вероятно става въпрос за убийци, които имат патологични изкривявания. Подобни хора са готови на всичко за финансови облаги”, поясни Савов.

Савов обясни, че убийците са се върнали на мястото на престъплението от страх. „Искали са да прикрият следите”, поясни криминалистът. И допълни, че много престъпници продължават обичайния си начин на живот след извършване на дадено престъпление. „Преди години внук беше разчленил на парчета баба си и беше запалил части от тялото. Когато го арестувахме, той се усмихна и каза: „Тя ми се подиграваше и просто взех решение”. Убиецът продължаваше да живее в жилището, в което я беше убил. Беше почистил всички следи”, допълни Савов.

УБИЙСТВОТО КРАЙ НЕГОВАН: Два пистолета са намерени в ТУ в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЕКСКЛУЗИВНО: Бившият треньор по борба Йордан Атанасов е една от жертвите от Негован?

Криминалистът поясни, че броят на подобни тежки престъпления не се е увеличил. „Започнах кариерата си през 2003 г. Тогава такива случаи имаше по няколко пъти в годината в София. Не се разчуваше, защото нямаше чак такъв медиен отзвук”, каза още Савов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.