Парламентът се събира във вторник след лятната си почивка

Великобритания се отправя към нови избори. По-малко от 2 месеца преди датата за Brexit, депутатите и правителството се борят за надмощие кой да контролира процеса. Парламентът се събира във вторник след лятната почивка.

Борисов към Борис Джонсън: България прави всичко възможно за Brexit със сделка

Веднага ще бъде внесен за разглеждане проектозакон, който да спре Борис Джонсън от осъществяването на Brexit без сделка на 31 октомври. Той предвижда и отлагането му с 3 месеца.

Джонсън се закани, че ако тази мярка бъде приета от депутатите, ще има нови избори през октомври. Премиерът се опитва да организира депутатите от своята партия да не подкрепят проектозакона. Сред консерваторите, обаче, има много народни представители, които са недоволни от решимостта на Джонсън да приеме твърд Brexit на сегашната крайна дата.

Борис Джонсън заяви, че не иска предсрочни избори преди датата на Brexit

"Нашата цел е да се противопоставим на правителството за Brexit без сделка. Трябва да защитим работните места и стандарта на живот и трябва да гарантираме, че нашата страна няма да се хвърли в прегръдките на Доналд Тръмп и неизгодна търговска сделка", заяви лидерът на опозицията Джереми Корбин.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.