Елегантна и драматично-забавна постановката очарова българската публика

Български театър в Париж. Хитовата театрална постановка на Народния театър "Моята скъпа лейди" за първи път напусна сцената в България. Елегантна и драматично-забавна тя очарова българската публика в Париж.

В театралните среди авторът й Израел Хоровиц е познат като “най-френския американец”, тъй като 50 от неговите 70 творби са играни на френска сцена. "Исках да създам пиеса, която да бъде нещо като любовно писмо към Франция. Така се появи "Моята скъпа лейди" - стана по-сериозна отколкото очаквах, но в нея вложих и много лични емоции, познавайки добре чувството да бъдеш американец, изгубен в Париж, какъвто е сюжетът на пиесата”, каза Хоровиц.

Театър - съдба и живот: Сцена на кръстопът

Холивудският драматург, чийто професонален път го среща с личности като Ал Пачино, Кристин Скот Томас и Жерар Депардийо не скри очарованието си от играта на българските актьори, които гледа за първи път в София през февруари. "Имах чудесно време в София. Не знаех какво да очаквам от вашата столица, но останах очарован. Актьорите в "Моята скъпа лейди" са просто невероятни", каза още авторът на театралната постановка.

Впечатляващият актьорски състав в лицето на Мария Стефанова, Емануела Шкодрева и Михаил Билалов гостува в Париж, като част от кампания за популяризиране на българското изкуство във Франция. "Трудно е да се направи изнасяне на българска култура в чужбина, но това е вид дипломация, и то много успешна дипломация, защото най-близките ни хора, които са французи успяха да опознаят българската култура посредством дейността на "Артавенир", заяви председателят на асоциация "Артавенир" - Николай Костадинов.

Кореспондент: Петя Желева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.