Не са били компрометирани електронни подписи и ПИН-кодове, обясниха от Апелативната спецпрокуратура

Няма замесени служители на НАП в хакерската атака. Това стана ясно по време на изслушване на ръководителите на Специализираната прокуратура и Апелативната специализирана прокуратура пред Временната анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства около случая с източване на информация от електронната база данни на НАП.

Не са били компрометирани и електронни подписи и ПИН-кодове, обясни административният ръководителя на Апелативна спецпрокуратура Николай Найденов.

Собственикът на „ТАД Груп“ Иван Тодоров остава в ареста (ВИДЕО)

„Може би сме в средата на това производство. Анализират се всички събрани доказателства. Назначени са множество технически експертизи. Изискана е информация от различни държавни институции. Работата продължава с "нестихващ устрем". Проверяват се различни тези”, заяви Димитър Франтишек.

Прокуратурата: Изтеклите данни от НАП са изпратени до световни медии (ВИДЕО)

По време на изслушването стана ясно още, че са разпитани множество длъжностни лица. Свидетелите, които могат да пострадат или са пострадали, са в различни сектори. Благодарение на показанията им разследващите малко по малко „нареждали пъзела”.

В Комисията  трябваше да бъде изслушан и главният прокурор Сотир Цацаров, но той не се яви заради служебни ангажименти.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.