Посланик Тъшър подари на вицепремиера ни специално селектираните лалета „Сердика”

„Искаме да утвърдим България като атрактивна инвестиционна дестинация и перспективен пазар за холандските фирми“, заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова по време на срещата си с извънредния и пълномощен посланик на Кралство Нидерландия Берендина Мария Тен Тъшър.

Марияна Николова: Стокообменът между България и Унгария надхвърля 1,608 млрд. евро

Вицепремиерът отбеляза, че има потенциал за двустранно сътрудничество в областта на IT, киберсигурността, иновациите, привличане на инвеститори във високотехнологични производства, изграждането на технологични и индустриални паркове. Николова сподели, че усилено работи за налагане на кибер етика в информационните процеси, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. 

В рамките на разговора беше обсъдена идеята за провеждане на събитие, посветено на бизнеса, което да допринесе за засилването на икономическите връзки. Посланик Тъшър запозна вицепремиера и с инициатива, насочена към учащите млади хора, която има за цел да ги мотивира да се завърнат в родината си след завършване на обучението си в чужбина.

Николова: Развитието на социалния диалог на всички нива е ключова предпоставка за прогрес

Посланик Тъшър подари на вицепремиера специално селектираните лалета „Сердика” по повод на 110-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Нидерландия.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.