Пагоните си боксьорът получи от военния министър Красимир Каракачанов

Ново признание за Кубрат Пулев. Най-успешният български професионален боксьор беше повишен от сержант в лейтенант от резерва на въоръжените сили на Република България.

Церемонията по присвояване на военното звание се състоя в министерството на отбраната, като лично вицепремиерът Красимир Каракачанов му връчи пагоните. В момента Пулев е претендент за световната титла на Международната боксова федерация в тежка категория и очаква да разбере датата за предстоящия си сблъсък с Антъни Джошуа.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Пагоните му връчи министърът на отбраната Красимир Каракачанов в присъствието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

“Това за мен е огромна чест и ми дава още по-голямо самочувствие, но същевременно  е тежест и отговорност, защото да си част от армията за мен трябва да бъде престиж. Надявам се с моето повишение българската армия да се увеличи”, сподели Кубрат Пулев

„Това вдига самочувствието на българина, а пък да не говорим за мъжете и жените в униформа. Техен колега постига тези резултати и това е едно заслужено признание”, заяви Красимир Каракачанов

Треньорът на Кубрат Пулев с тежка травма

По време на тържествената церемония министър Красимир Каракачанов награди и 10-те най-добри спортисти на Министерството на отбраната, военните спортни клуба, класирани на първите три места в държавните военни първенства на Националната военна спортна федерация, и други изявени през годината състезатели и спортни деятели с принос към българския военен спорт.