Той демонстрира, че е не само голям актьор, а и човек

Хоакин Финикс спечели отличието сред мъжете на Гилдията на филмовите актьори. Звездата бе наградена заради изпълнението си в „Жокера“. Същата роля му донесе и „Златен глобус“ преди две седмици. С получаването на приз от Гилдията на актьорите, Финикс се доближава с една крачка по-близо до заветния „Оскар“.

„Жокер“ е най-печелившият филм по комикс на всички времена

От сцената на наградите пък Финикс отдаде почит на покойния вече Хийт Леджър, който изигра Жокера в „Черния рицар“ през 2008 г.

"Стоейки тук, аз следвах стъпките на моя любим актьор - Хийт Леджър", каза той.


Снимка: Хийт Леджър в ролята на "Жокера"

В ОЧАКВАНЕ НА НОМИНАЦИИТЕ ЗА "ОСКАР": Фаворити, прогнози и скандали

Актьорът не пропусна да поздрави и колегата си Леонардо ди Каприо, който също беше номиниран в категорията. „Когато бяхме деца, винаги бях в конкуренция с още две момчета и винаги печелеше едното от тях. Всеки кастинг режисьор шептеше: "Ще вземем Леонардо".

"Ти вдъхновяваш мен и много други хора повече от 25 години“, обърна се Финикс към Ди Каприо, на което публиката отговори с бурни аплодисменти.

"Хамелеонът" Крисчън Бейл отново с 35 кг надолу: Повече няма да слабея заради роля (ГАЛЕРИЯ)

Финикс се обърна и към другия номиниран Крисчън Бейл, с думите: "Крисчън ти се отдаваш на ролите си по начин, по който аз само мога да мечтая. Ти никога не си имал лоша роля. Направи го поне веднъж, за разнообразие".

 

Британският актьор Крисчън Бейл се открои във филмовия свят с таланта си и многобройните, понякога опасни, трансформации.

СНИМКИ НА НЕВЕРОЯТНИТЕ ПРЕВЪПЛАЩЕНИЯ НА БЕЙЛ ВИЖТЕ ТУК