Това потвърди пред NOVA американският посланик в София Херо Мустафа

Очакват се нови българи със забрана да влизат в САЩ. Съдия Андон Миталов няма да е единственият. Това потвърди пред NOVA американският посланик в София Херо Мустафа. На посещение у нас е и заместник-помощник държавният секретар на САЩ.

Херо Мустафа не уточни кога ще има още уличени в корупция и кои ще са те. Тя заяви за пореден път, че обича страната и народа ни и действия на тъмно няма да се допускат.

Посланик Херо Мустафа: Ще има още имена със забрана да влизат в САЩ (ВИДЕО)

„Поставили сме партньорството си на едно изцяло ново ниво. Казах също, че борбата с корупцията е важна. Името, което беше съобщено миналата седмица, беше първото, не последното. Надявам се хората  да видят това като първата стъпка. Стъпка по стъпка, малка по малка. Нищо не може да се прави на тъмно. Имам надежда в тази прекрасна страна и бъдещето ѝ”, каза Херо Мустафа.

За продължение на стратегическия диалог между България и САЩ у нас пристигна заместник-помощник държавния секретар на САЩ Матю Палмър. Той се срещна с премиера Бойко Борисов. Двамата са обсъдили икономическите и енергийни отношения.

„Придобиването на изтребителите F-16 Блок 70 е съществена стъпка в модернизиране на ВВС, както и допълнително укрепва отношенията между двете страни”, написа Борисов в социалната мрежа.

Американският дипломат Матю Палмър пристигна у нас, срещна се с Борисов (СНИМКА)

Акцент е била и европейската и атлантическата интеграция на Западните Балкани. Именно това е и ресорът на Палмър.

„Когато проведохме нашият много успешен стратегически диалог с България през януари, се съгласихме да го издигнем до още по-важни теми. България играе много важна роля за Западните Балкани. Така че той е тук да консултира”, коментира Херо Мустафа.

На фона на посещението от Щатите – руският посланик Анатолий Макаров заяви, че е удивен от съобщението на САЩ  за Миталов.

„Докато не бъде доказана нечия вина, той не може да бъде смятан за виновен. Не съм запознат с работата на Миталов, не го познавам лично, но знам, че е правена проверка и че не са открити никакви нарушения за корупция”, заяви посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров.

Макаров: Изненадан съм от решението на САЩ за Миталов

Макаров заяви, че е дошло времето за ново посещение на руския президент Владимир Путин у нас. То трябвало да е добре подготвено с „подписването на конкретни споразумения и проекти, за да има смисъл". Запоследно Путин беше у нас през 2008 г.

Посолството на САЩ за NOVA: Имаме достоверна информация, че Миталов е участвал в корупция

Захариева за забраната Миталов да влиза в САЩ: Не е срещу интересите на България