Валутата е недекларирана и е открита в чанта на германка

Недекларирани 206 590 евро откриха митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ и митнически служители от Териториална дирекция Южна морска, при съвместна проверка на лек автомобил на Митнически пункт „Малко Търново”, съобщиха от Агенция „Митници”.

Митнически служители задържаха контрабандна валута за близо 90 000 лева

Колата с испанска регистрация е пристигнала на митническия пункт на 11.02.2020 г. около 19.00 часа на изходящо трасе от България за Турция, управлявана от немски гражданин, придружаван от своята майка, немска гражданка. В зоната за митнически контрол двамата са заявили пред митническите служители, че нямат нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка, в ръчна чанта, поставена под краката на пътничката в автомобила, са открити недекларирани 206 590 евро, в пачки с различни купюри от 10 до 500 евро.

Недекларираната валута с левова равностойност 404 054, 92 лева е иззета. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от ГД МРР, под надзора на Районна прокуратура-Бургас.