Той обясни, че идеята за квоти за българска музика е подкрепена както от професионалната гилдия, така и от представители на музикалното и медийно пространство

„Обединените патриоти" не можем да бъдем в ролята на игнориран партньор. Не можем да не реагираме при едно чисто кадрово назначение в ползата на ДПС и да не поставим пред премиера и нашите партньори този въпрос”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” заместник-председателят на парламентарната група на ОП доц. Милен Михов. 

Поводът за коментара му стана фактът, че депутатите от ГЕРБ подкрепиха кандидата на ДПС за член на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Ердинч Хайрула. 

КРС скара депутатите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той коментира и идеята да има квоти за българска музика в телевизиите и радиостанциите. „Това е една инициатива, която не е само наша. Тя е подкрепена както от професионалната гилдия, така и от представители на музикалното и медийно пространство. Това е един регламент, който дава граница за ефирно време, в което задължително да бъде излъчвана програма на български език и на български автори”, коментира доц. Михов.

ГЕРБ и Патриотите предлагат Емил Димитров-Ревизоро за нов екоминистър

По думите му такива квоти има в 12 европейски държави. А собствениците на медии сами ще могат да избират какъв жанр да излъчват.

Целия разговор гледайте във видеото