Служители на завод в Димитровград недоволстват от липсата на предпазни средства

Първа масова стачка на работници заради коронавируса. Стотици служители на завод край Димитровград отказаха да работят заради липсата на предпазни средства.

В социалните мрежи в понеделник бяха разпространени снимки на същите работници, които стоят много близо един до друг, без предпазни средства.

Стотици работници от първата смяна в завода вместо по работните си места се озоваха пред предприятието.

„Ние сме 1500 човека първа смяна, сега когато дойдат втора смяна в 15:00 часа, няма да ги пуснем. Така ще станем 3000 човека, а работим на едно”, обяснява работничка.

Служителите твърдят, че в завода не са взети никакви мерки за предпазване – нито маски, нито ръкавици.

„Навсякъде в завода има разположени дезинфектанти, диспенсъри. Вчера взехме мерки да ограничим струпването на хора пред чекиращата система, измерваме температурата на всеки един, който влиза тук в завода”, заяви Делчо Желев – директор на предприятието.

Работата в завода беше спрян,а докато дойде решението от Япония.

„Очакваме становище от Япония, за да знаем какви мерки да предприемем, дали хората ще излязат в отпуск и да вземем адекватни мерки, за да не допуснем разпространение на вируса”, обясни Желев.

Сигнали са изпратени до регионалната здравна инспекция и полицията.

Репортер: Димитър Иванов

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

 

Редактор: Ина Григорова