Дарените средства ще отговарят на нуждите на различните населени места в страната

Депутатите от ГЕРБ в Народното събрание ще даряват 1/3 от своите месечни възнаграждения за различни дейности в своите избирателни райони. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Дарените средства ще отговарят на нуждите на различните населени места в страната и ще бъдат насочени както за ограничаване на разпространението на коронавируса, така и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата. Пресцентърът на политическата сила ще информира обществеността за даренията, които народните представители от партията правят.

Магистрати дариха 300 000 лв. за болниците с пациенти с коронавирус

От управляващата партия призовават народните представители и от останалите парламентарно представени партии да последват примера им и също да се включат в кампанията по даряване на средства за борба с вируса. "Ние вярваме, че в такива тежки моменти народните избраници трябва да дадат личен пример и да загърбят своите политически предпочитания и конфликти. Само ако сме единни можем да изпратим силен сигнал към българските граждани за нуждата от солидарност и отговорност в тези дни на изпитание. Редица лечебни заведения, хора в затруднено положение и граждани, борещи се на първа линия срещу заразата, днес имат нужда от нашата помощ. Последвайте нашия пример и нека да докажем, че заслужаваме доверието на хората", заявиха народните представители от ГЕРБ.

Все повече хора и компании даряват за борбата с коронавируса

В рамките на седмица партията е дарила 200 000 лв. за борба с COVID-19, се посочва в съобщението. 100 000 лв. от тях са били събрани от месечните възнаграждения на депутатите и са били преведени на специално разкритата от Министерството на здравеопазването дарителска сметка за подпомагане дейността на лечебните заведения в условия на извънредна ситуация. Отново на тази сметка, по разпореждане на премиера Бойко Борисов, са били преведени още 100 000 лв. от държавната субсидия на партията. Лични дарения непрекъснато правят и общинските съветници от партията, както и структурите на ГЕРБ във всички точки на страната.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП