В Атина имаше масова демонстрация пред парламента

За по-голямата част от Европа днешният 1 май не е типичният празник. В Париж, където Денят на труда обичайно преминава с шумни демонстрации, тази година остана тихо. Хората отбелязаха празника онлайн, а само малка част от демонстранти влезе в кратка схватка с полицията. В Австрия група хора използваха празника, за да протестират мирно срещу ограничителните мерки заради коронавируса.

Отбелязваме Международния ден на труда

В Португалия, синдикатите проведоха митинги само с лидерите си заради забрана за събиране на повече от 10 души на едно място.  Единствено в Гърция имаше по-масов протест пред парламента в Атина, въпреки призивите на правителството да бъде отложен. Организаторите, обаче, се постараха да спазят дистанция между участниците в демонстрацията.

ЗАРАДИ ПАНДЕМИЯТА: БСП чества 1 май онлайн

 „Празнуваме 1 май 2020 година при трудни обстоятелства на фона на пандемията от коронавирус, но ще насочим фокуса си към дните след това”, коментира Димитрис Коцумбас, лидер на Комунистическата партия в Гърция.

„Дойде времето да се борим и да живеем. Тази битка е на два фронта – да останем здрави и да се борим за свободно здравеопазване”, каза Елиас Сиорас, председател на работнически синдикат.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!