Собствениците на магазини в търговските центрове с коментар по темата

„Кризата е обща и тя засяга целия български народ. Нивото на безработица расте и ние не искаме да допринасяме за това. Моловете хранят семейства и нашето послание е да помислим за хората, които са без работа, докато големите търговски центрове са затворени“. Това заяви в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините“ собственикът на студио за красота Тяна Пресолска.

Тя изрази мнение, че за пореден път браншът се намира в неизвестност. Според нея много от служителите, работещи в такъв тип търговски центрове, не са сигурни дали искат да се върнат на работа.

Коментар по темата направи и Тодор Тодоров, който е собственик на магазин в търговски център.

„Ние сме много по-либерални, защото знаем за нагласите на обществото спрямо търговците. Mолим администрациите на търговските центрове да ни обърнат внимание. Ние сме търговци и можем да се оправим в тази среда. Основният ни проблем са условията по договорите, подписани с моловете“, каза Тодоров.

“Вече имаме яснота за икономическата обстановка и знаем какво ни очаква. Ние сме златната кокошка, която плаща наеми и внася ДДС в държавата. 5 000 души са на улицата, по наша информация“, добави той.

Тодоров обясни, че единственото, което искат от държавата, е регулаторна помощ в сектора.

„Търсейки администрацията на търговските комплекси ние се удряме в една стена. Трябва да проведем разговори. Помощта, която държавата дава, е прекрасна, но тя е за да оцелеем, а не да си плащаме наемите. Ако направим така, ще пренесем парите от държавата в джоба на наемодателите“, казва той.

Целия разговор гледайте във видеото