Детайли за разследването дадоха Ивайло Иванов и прокурор Владимир Чавдаров

От Варненската прокуратура са започнали досъдебно производство за смъртта на журналиста Георги Александров. Детайли за разследването дадоха главният секретар на МВР Ивайло Иванов и апелативният прокурор Владимир Чавдаров.

"Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от извършената аутопсия. Налице са височинни травми по вътрешните органи от падане от високо", обясни Чавдаров.

Откриха мъртъв варненския журналист Георги Александров

"Нашето професионално мнение е, че няма данни за нещо по-различно от хипотезите, които съобщи апелативният прокурор. Касае се за нещастен случай или самоубийство", обяви Ивайло Иванов.

"Не са открити никакви медицински находки и травми, причинени от насилие. Установено е наличие на 1,27 промила алкохол", добави Чавдаров.

Журналистът беше открит мъртъв във водите на Варненското езеро. Александров е намерен близо до мястото, където е скъсаната отходна тръба, замърсяваща морето край града.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.