Когато трябва да отговаряш за нарушения на закона, изведнъж се оказва, че ти посягат на свободата на словото, коментира председателят на КПКОНПИ

Първи коментар на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров по казуса с „Репортери без граници”. Преди ден Цацаров изпрати писмо до организацията заради притесненията им за ограничаване на свободата на словото и запорите на бизнесмена и издател Иво Прокопиев. 

„Това, което съм направил, е да изложа фактите. А тези факти, не за мое съжаление, показват, че се спекулира със свободата на словото от страна на лице, което смята, че е преследвано поради тази причина”, заяви Цацаров.

Цацаров до "Репортери без граници": Запорите на Прокопиеви са заради пране на пари

„Когато посочваш министри в нечий кабинет, когато участваш в продажба на електроразпределителни дружества, когато създаваш цяла мрежа от неправителствени организации, финансови институции и дори банка - тогава свободата на словото не е засегната. Когато трябва да отговаряш за нарушения на закона, изведнъж се оказва, че ти посягат на свободата на словото”, допълни председателят на Антикорупционната комисия.

„Истината е много проста -  няма нито една запорирана стотинка на „Икономедиа”. Нито една”, каза Цацаров.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.