Още един заразен е починал

Отново скок на положителните проби за коронавирус. Само за денонощие, новите доказани случаи са 128. С това общият им брой вече е 4242-ма.

Данните са на фона на над 3000 направени тестове. Какво е обяснението на здравните специалисти- втора вълна или още сме в първата?

Според лекари с първоначалното падане на мерките хората като че ли са забравили, че COVID-19 съществува у нас и това, че трябва да спазват препоръките на здравните власти.  Статистиката до момента показва освен не малкия брой заразени, а и излекуваните - те са 2263 пациенти. Починалите пък са - 209.

За тези, които не спазват противоепидемичните мерки, глобите няма да бъдат спестени, заяви доц. Ангел Кунчев.

„След като демонстрирахме, че не правим компромиси нито с премиер, нито с най-големите партии, в момента стадиона, сега сме в процес по изясняване кои народни представители са били без маски в НС, няма да правим компромиси и за всички останали”, заяви доц. Кунчев.

„След като демонстрирахме, че не правим компромиси нито с премиер, нито с най-големите партии, в момента стадиона, сега сме в процес по изясняване кои народни представители са били без маски в НС, няма да правим компромиси и за всички останали”, заяви доц. Кунчев.

Според лекари причината за увеличението на заразените в последните дни се дължи на неспазване на мерките.

„В момента, в който разхлабихме мерките, населението реши, че те не съществуват въобще и никога не е имало COVID-19. За съжаление заразата си съществува. Когато не спазваме предписанията се получава този резултат, всяко нещо в природата има причинно-следствена връзка”, обясни д-р Гергана Николова.

 

 

Именно за да се опазим, вече е задължително треньори, служители и персонал, в спортните обекти на закрито, да носят маски или шлемове - зали за танци, басейни и фитнес зали и центрове. Спортуващите ще поддържат форма без маска.

Иначе, здравните власти твърдят, че морето ни е безопасно. Особено Южното Черноморие. Проучване в бургаско показало, че под 1% от населението, включително и работещи в туризма - са били заразени с COVID-19. Тоест, областта е с едни от най- добрите показатели.

„Ние сме сигурна дестинация. Мерките ще продължат да се взимат от всички, които работят в сектора. Очаква ни едно много трудно лято. Изключително важно е да сме дисциплинирани. Утре очакваме първия чартър от Амстердам”, заяви министър Ангелкова.

„Германецът - иска сигурност, да гледа усмихнатото лице на сервитьора и рецепциониста през щит или маска, това иска чужденецът. Първата му работа, като влезе в заведение е да види дали има дезинфектант, дали има отстояние и дали ще бъде навън на чист свеж въздух. Ако осигурите това - ще имате един хубав сезон”, смята проф. Кантарджиев.

СЛЕД ВЪЛНАТА ЗАРАЗЕНИ: Удължават извънредните мерки до 15 юли (ОБЗОР)

Затварят Министерството на финансите заради положителна проба за COVID-19