От понеделник пътуващите за южната ни съседка ще бъдат пропускани единствено през този пункт

Кошмарна сутрин на граничен пункт „Кулата” за пътуващите. Опашката от коли и камиони достигна 12 километра. Стотици семейства с деца останаха блокирани с часове, докато преминат границата с Гърция.

 

 

От МВР призоваха туристите да използват и граничните пунктове „Маказа”, „Ивайловград” и „Капитан Петко Войвода”.

 

 

Колоната на „Кулата” счупи всякакви рекорди още в 08:00 сутринта. Тогава автомобилите образуваха внушителна 12-километрова колона. Напред автомобилите почти не се придвижваха и за хората гръцкото море трябваше да започне с многочасов пек на магистралата.

Полицията успяваше да внесе ред на опашката и в аварийната лента се движеха камиони, а изпреварващата остана свободна. В търсене на прохлада масово хората излизаха от автомобилите си и магистралата заприлича на препълнен морски бряг, но без море.

Гневът си хората насочиха към гръцките власти и решението им да държат само един граничен пункт отворен.

В опашката най-многобройни са румънските туристи. До обяд броят на сръбските туристи изглеждаше по-малък в сравнение с предходните дни.

От понеделник туристите, които пътуват от България за Гърция, ще бъдат пропускани единствено през граничен пункт „Кулата” и то след представен QR код. Останалите пунктове ще работят, но през тях ще се пропускат единствено гърци, български работници със съответните документи, както и собственици на имоти.

Информация: Антон Чавдаров, Бойка Атанасова

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.