Тя е пътувала, за да види речта на президента в Южна Дакота

Приятелката на най-големия син на президента Доналд Тръмп е тествана положително за коронавирус, съобщават американските медии, предаде БГНЕС.

Тръмп с пламенна реч в навечерието на 4 юли

Кимбърли Гилфойл, която се среща с Доналд Тръмп-младши, е пътувала до Южна Дакота, за да види речта на президента на САЩ за празника и фойерверките след това.

51-годишната Гилфойл бе незабавно изолирана, след като стана ясно, че носи вируса при рутинен тест, проведен на всеки, който се очаква да влезе в близък контакт с президента, съобщава „Ню Йорк Таймс“.

Близо 55 000 нови случаи на коронавирус в САЩ

Пред вестника Серджо Гор - шеф на екипа на финансовия комитет на Тръмп, заяви, че тя е добре и ще бъде подложена на повторен тест, за да се гарантира, че диагнозата е правилна, тъй като е асимптоматична.

"Като предпазна мярка тя ще отмени всички предстоящи събития. Доналд Тръмп-младши беше тестван отрицателно, но като предпазна мярка също се самоизолира и отменя всички публични събития.", добави той.

СЗО: 60% от заразените с COVID-19 са регистрирани през последния месец

Гилфойл е третият човек, близък до американския президент, който дава положителен тест за COVID-19, съобщават американските медии. Пандемията досега е отнела близо 130 000 живота в САЩ.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК