Тя изнесе концерт на плажа

На класически концерт по бански или с лодка. Това изживяване беше предложено на посетителите на известен плаж в Латвия. За да се избегнат закритите пространства, една от най-известните изпълнителки на орган в света свири под открито небе.

Известната пианистка и органистка Ивета Апкална свиреше, докато слънцето изгряваше на плажа в Юрмала.

Зрителите бяха предупредени, че местата на пясъка може да не достигнат и не е лоша идея концерта да се слуша от водата, на лодка или водно колело. Необичайното представление беше заплашено от коронавируса, но все пак се проведе.

"Тези моменти са магически. Усещам връзка с всеки един от тези 10 хилди зрители. Медитираме заедно. Днес изпитахме нещо специално”, каза Ивета Апкална.

Изпълненията на плажа са част от музикален фестивал, който се организира всяко лято в Рига. Латвийската столица се гордее с проявата и казва, че тя превръща малкия град в световна суперсила в сферата на изкуството.

"Имахме някои съмнения дали си заслужава да ставаме толкова рано. След като дойдохме, бързо разбрахме, че си е струвало”, каза Каспарс Дубавс.

Организаторите настояха концерът да се проведе, въпреки заплахата от коронавируса. Началният час беше изместен, имаше и изискване за дистанция между зрителите, но в крайна сметка музиката по време на изгрев можеше да се чуе и тази година.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.