Целта на милиардера била да изнудва херцога

Джефри Епстийн е принудил непълнолетно момиче да прави секс с принц Андрю, за да може да изнудва кралската личност, твърдят американски съдебни документи, за които разкрива Ай Нюз. Според тях предполагаемата среща се е състояла в частното имение на Епстийн на Вирджинските острови, предаде БГНЕС.

Принц Андрю не си спомнял жената, която го обвинява в тежко престъпление

Според сведения на предполагаемата жертва - Вирджиния Робъртс Джуфре, тя е трябвало да „дава на принца всичко, което той поиска, и да докладва обратно на Епстийн за подробностите за сексуалния акт“.

Документите също така твърдят, че Епстийн се е опитвал да се „внедри сред хора с влияние за лична, политическа и финансова изгода, както и за да получи потенциална информация за изнудване“. Твърди се и, че милиардерът е бил домакин на "многобройни изтъкнати американски политици, мощни бизнес магнати, чуждестранни президенти, известен премиер и други световни лидери."

Принц Андрю се оттегля от всички обществени задължения

Един от ръкописите съдържа и подробна информация за предполагаема сексуална среща между херцога и госпожица Джуфре в Лондон. Тя твърди, че е правила секс с мистериозен "принц" - мъж, чието име не е знаела. Но по-рано момичето твърди, че е правило секс с Андрю три пъти.

Принц Андрю категорично отрича да е имал някаква форма на сексуален контакт или връзка с Джуфре. Тя обаче твърди, че по време на срещата в лондонския нощен клуб „Трамп“, на вечеря навън с Епстийн и бившата му приятелка Гислейн Максуел, принцът шепнел „сладки думи“ в ухото й и я целунал по врата.

Политици и медии търсят отговор как е допуснато самоубийството на Джефри Епстайн

Документите са от съдебна битка през 2015 г., в която Джуфре твърди, че Максуел я е назначила през 2000 г. да бъде сексуална служителка на Епстийн. Те съдържат и твърдението, че Андрю се е опитал да лобира в САЩ от името на Епстийн, за да помогне за постигането на „благоприятно споразумение със съда“.

Епстийн се призна за виновен и беше осъден през 2008 г. от съда на щата Флорида за склоняване на непълнолетни момичета към проституция, но излежа само 13 месеца. Твърденията, според които Андрю е лобирал за благоприятна присъда, се съдържат в показанията на двама анонимни обвинители на Епстийн. Той отне собствения си живот миналото лято докато беше в затвора в очакване на съдебен процес.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.