Нападнат е от трима неизвистни пред блока му

Един от лидерите на контрапротестите Георги Флоров е бил пребит тази нощ. Нападението е извършено около 01.10 ч. Флоров беше един от хората, участвали в опита за премахване на палатковия лагер пред Софийския университет.

Днес той беше разпитан в Седмо РПУ, заедно с още едно момче, което е било с него вчера. Той обаче не иска да говори пред камери. 

Разрушиха палатковия лагер на протестиращите до Ректората (ВИДЕО+СНИМКИ)

За агресията съобщи самият Флоров с пост в социалната мрежа Facebook. Нападението е извършено пред сградата, в която живее. 

 

Час след полунощ Георги Флоров тръгва към дома си. Преди да се прибере с негов приятел решават да посетят своя позната, която работи в магазин в същата кооперация.

„Вратата беше заключена. Момичето излезе изплашено и каза: „Стресна ме. Тук обикалят трима с маски. Мислеше, че са крадци”, разказа Флоров.

Секунди след разказа на момичето, мъжете се появили. Затичали се и започнали да удрят и ритат Флоров. „Свалиха ме на земята с шутове. Започнаха да ме удрят с юмруци. Имам даже следа от обувка на главата”, разказа той.

Случилото се е запечатано на видеокамери в района на кв. „Витоша”. От полицията са иззели записите.

Всичко продължило около 3-4 минути. След това нападателите избягали. Мъжът казва, че не ги разпознал. Но бил сигурен, че боят е заради мнението му за протестите.

Междувременно днес в социалните мрежи част от протестиращите изразиха съмненията си относно това пребит ли е наистина Флоров. Засега от полицията потвърждават единствено, че са получили  и са се отзовали на такъв сигнал. От „Спешна помощ” също са отишли на адреса. За NOVA от там заявиха, че на място медицинските им екипи са констатирали контузия на главата, предложили са на Флоров да го хоспитализират, а той е отказал.

 Флоров твърди, че получава множество заплахи, но е категоричен, че това няма да го спре.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.