Откупната клауза на аржентинеца е 700 млн. евро

Мениджърът на "Манчестър Сити" Пеп Гуардиола е пристигнал в Барселона. 49-годишният специалист има уговорена среща с нападателя на "Барселона" Лионел Меси, който иска да смени клуба, съобщава "Marca".

Предимствата на "Манчестър Сити" в надпреварата за (без)ценния Меси

Преди няколко дни стана ясно, че Меси е взел окончателно решение да напусне "Барселона". Аржентинският футболист иска да се възползва от опцията в договора си, според която има право да напусне клуба в края на всеки сезон. В същото време, ръководството на "Барселона" няма намерение да освободи Меси безплатно и иска 700 милиона евро обезщетение.

Меси още през юли е казал на ръководството на "Барса", че смята да напусне клуба, пише още "Marca".

Всички контакти са били неформални, а за напускането на капитана се е изисквал официален правен документ, така че адвокатите му са го изпратили миналия вторник.

МОМЧЕТО СИ ОТИВА: Най-паметните моменти на Меси в „Барселона” (ГАЛЕРИЯ)

Представители на аржентинеца са изпратили молба до клуба за среща, за да се споразумеят за условията на напускане. Но за 24 часа от "Барселона" не са дали никакъв отговор. Те биха се събрали на среща само за подновяване на договора, а не за напускане, уточнява изданието.

Стоичков за Меси: Хората се подиграват с една легенда

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.