Бизнесменът се разследва за аферата с боклука

Болни адвокати отложиха заседанието по мярката за неотклонение на Атанас Бобоков в Апелативния спецсъд. Тази сутрин единият защитник е декларирал, че има симптоми на COVID-19 и не можел да участва в заседанието, дори и чрез Skype.

Откриха 7 756 тона опасни отпадъци в 4 области (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вторият адвокат също депозирал болничен лист. Така, Атанас Бобоков, който иска да напусне килията по здравословни причини, ще научи решението на съда следващия вторник.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата е внесла нови 9 тома материали по делото. Те касаят откритите преди дни близо 8 000 тона опасни отпадъци у нас.

„Това са огледи на веществените доказателства от тези площадки, както и материалите, заедно със снимков материал  към огледните протоколи. На тези площадки са складирани отпадъци от дейността на "Монбат рисайтинг", или опасни отпадъци, внесени в страната, пак от дружества, пак на братя Бобокови, от Италия”, заяви Мария Дойчева - наблюдаващ прокурор.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.