Информацията идва в момент, когато страните и компаниите по света се надпреварват да разработят ваксина

Външното разузнаване Moсад е донесло китайската ваксина срещу коронавирус в Израел през последните седмици, за да бъде тя проучена, предаде БГНЕС. Множество правителствени източници косвено потвърдиха информацията.

Информацията идва в момент, когато страните и компаниите по света се надпреварват да разработят ваксина. Междувременно се съобщава за кибератаки и шпионаж срещу редица разработчици.

Кога да очакваме българската ваксина срещу COVID-19?

Израел се опитва да постигне споразумение за закупуване на коронавирусни ваксини от няколко други потенциални разработчици, заяви висш служител на здравното министерство, който е в течение с процеса.

„Има няколко дипломатически усилия, които се извършват зад кулисите“, каза той пред „Джерусалем пост“. "Ние опитваме всичко възможно, за да гарантираме на израелските граждани достъп до ваксина възможно най-скоро."

Не става ясно обаче защо точно разузнаването е замесено в договорката с Пекин, а не външното и здравното министерства.

Както външното министерство, така и здравното министерство или отказаха коментар, или насочват въпросите към кабинета на премиера.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си