Демократът заяви, че разбира републиканците, които още не са го поздравили за победата

Нищо няма да спре смяната на властта в САЩ. Това каза избраният за следващ президент Джо Байдън. Доналд Тръмп все още отказва да се признае за победен и прави всичко възможно вотът да се преразгледа, но по време на реч в щата Делауеър Байдън заяви, че процесът е необратим. Демократът добави, че разбира републиканците, които още не са го поздравили за победата. Според него те се чувстват заплашени от натиска на Тръмп. Байдън добави още, че поведението на сегашния президент е „срамно”.

СЛЕД ПОБЕДАТА: Джо Байдън проведе първи разговор с Борис Джонсън

"Предаването на властта вече започна. Процесът определено е стартиран. Неспособността на сегашната администрация да признае нашата победа по никакъв начин не променя динамиката на събитията. Нищо, абсолютно нищо не може да спре предаването на властта. Така че липсата на признаване от тяхна страна не се отразява особено на работата, която трябва да свършим до 20 януари”, категоричен бе Байдън.

ВСИЧКО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.