Американецът е вписан над 150 пъти в Книгата на Гинес

Колекционерът на Гинес рекорди Дейвид Ръш от град Бойзи, щата Айдахо, успя да подхвърли и да хване с уста 50 карамелизирани царевични зърна, поставяйки световно постижение в дисциплината, съобщава БТА. Ръш е вписван над 150 пъти в култовата Книгата на рекордите. Със своите постижения той държи да насърчи изучаването на научните и технически предмети в образователната система на САЩ.

Рекорд: Дете разпозна 50 анимационни героя за минута (ВИДЕО)

Ръш трябваше да е сигурен, че подхвърля топчетата на достатъчна височина според изискванията на Гинес. В същото време траекторията на лакомствата не трябваше да е прекалено голяма, за да не забавя скоростта на улавяният с уста. Рекордьорът завърши с 50 поети зърна за минута, достатъчни, за да подобри предишния рекорд от 41.

Ръш е постигнал едни от най-странните рекорди в Гинес - той е шампион с напъхването на 146 боровинки в устата, със скоростното спукване на 200 балона с пирон, с едновременното захапване на 100 свещи и др.

В ИМЕТО НА РЕКОРДА: Мъж се покри с хиляди пчели (СНИМКА)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.