Инцидентът е станал около 20:30 часа тази вечер

Кислородна тръба, захранващи отделение за хора с пневмония, се спука в Белодробната болница в Троян. Инцидентът е станал около 20:30 часа тази вечер. За това сигнализираха зрители на NOVA в рубриката ни "Моята новина".

„В двора на Белодробната болница в град Троян се чу взрив и прозорците се разтресоха. Излязохме на терасата, виждаше се огън и се чуваше свистене от изтичане на газ. Подадохме сигнал на 112 и пожарникарите се отзоваха много бързо. Чух, че е от кислородни бутилки”, пише Лилия Виделова.

NOVA потърси за повече информация кмета на града Донка Михайлова. Тя потвърди, че няма постарадали, а изтичането на газ е овладяно бързо.

"Сигнал до 112 ни вдигна по тревога. Бяхме на място със зам.-областния управител Илиян Тодоров, с момчетата на Пожарната и РУ на МВР. Тръба, водеща към кислородните бутилки, захранващи едно от отделенията на Белодробна болница се е пръснала. Няколкото болни с пневмонии веднага са захранени с кислород от кислороден концентратор. Няма риск нито за хората от квартала, нито за болните", написа тя в личния си профил във Facebook.

На място са екипи на полицията и пожарната. Очаква се утре сутринта повредата да бъде отстранена.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.