Той е от това поколение, което доказва на всички, че мечтите и сбъдването им нямат граници

Крис Захариев е сред хората, за които трудно може да се отговори с едно изречение с какво точно се занимават. Не защото не знае точно, а защото интересите и проектите му са наистина много. Той е от това поколение, което доказва на всички, че мечтите и сбъдването им нямат граници.

Първо Крис е бил влюбен в танците. Започва да се снима, както всеки от неговото поколение (роден е през 1996-та) и да качва видеата в Youtube. Покрай танците обаче разбира, че се увлича от самото снимане. Че има поглед, усет и визия за това как да трябва да се разказват историите.

Снимка: Instagram/chriszahariev

През следващите няколко години се превръща в един от най-популярните влогъри в България, а страстта към снимането се оказва, че ще начертае и пътя му напред.

Крис записва режисура в НАТФИЗ и се захваща със сериозно снимане. Първият му късометражен филм „Покрив“ е за приют за бездомни хора в Добрич. Историята е толкова добре разказана, че има обществен отзвук, събрани са дарения за дома и Крис осъзнава в пълнота силата на добре разказаната социална история.

„В последните месеци се е отдал на нов проект подкрепен от UniCredit Bulbank и ни обещава още километри вдъхновяващи истории. Крис ще има възможността да тества новата услуга на UniCredit Bulbank – „дигитален портфейл“ (Digital Wallet) из различни малки градчета и села в България. Как ще премине това приключение, може да гледате на 24ти ноември 2020 г., когато е и премиерата на краткия му филм".

Снимка: Instagram/chriszahariev

Най-големият му успех досега е приключението с най-добрите му приятели из България. „Да се загубиш нарочно“ включва тях, стар москвич и последното им лято като тийнейджъри.

Те обиколиха България и се срещнаха с истинското й лице из малките села на Родопите, из широките ниви на Добруджа, в реките, по които все още може да се плува с лодка.

Снимка: Instagram/chriszahariev

„Излязох от комфортната си зона и ми се случиха невероятни неща“, обича да си спомня Крис. Той разказа приключенията си в пълнометражен документален филм, във влог и в книга и това го превърна в истинска знаменитост.

В момента се дипломира като режисьор и продуцент, а вече е носител на наградата "Полет в изкуството" на името на Стоян Камбарев.

Новата смяна крачи смело в бъдещото, с камера в ръка.