97 от настанените там са дали положителна проба

Огнище на COVID-19 пламна в социален дом край каварненското село Българево. 97 от настанените там 117 души са дали положителна проба. С коронавирус са заразени и 11 от общо 50 души персонал, включително и директорът на дома.

Огромният брой положителни проби е потвърден вчера. Веднага всички възрастни в дома, които не са заразени, са били отделени в друга сграда. А за заразените ще се полагат специални грижи, твърдят от РЗИ.

„Персоналът, който ще обгрижва болните ще работи по една седмица там, без да излиза от дома”, каза директорът на РЗИ Добрич д-р Светла Ангелова.

 

 

Личният лекар на един от възрастните в дома твърди, че още на 16 ноември 15 души са били с грипоподобни симптоми. Тогава започнало тестване на всички.

Кметът на Община Каварна днес издаде заповед, с която старшата сестра на социалния дом ще замества боледуващата директорка.

Част от работещите в социалната институция са от Българево. Паника сред жителите на селото обаче няма.

Днес здравни инспектори извършиха проверка на място в дома за възрастни с умствена изостаналост. Към момента състоянието на заразените е добро.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.