Те ще могат да се движат само в историческите паркове

Рим забранява теглени от коне карети от улиците си. Целта е да се защитят животните, а решението идва след години на критики за използването им за това, съобщава Би Би Си. "Каретите вече няма да могат да циркулират по улиците, в трафика, а само вътре в историческите паркове", каза кметът на града Вирджиния Раги. Групи за защита на животните обаче разкритикуваха това решение.

КЪЩА ЗА ЕДНО ЕВРО: Още едно градче в Италия търси нови жители

Каретите, известни като Bottleicelle, са популярен и доходоносен бизнес. Някои туроператори взимат над 100 евро на човек за обиколка на италианската столица.

„Никога повече няма да видите уморени коне по улиците на града през най-горещите часове на летните месеци, защото изрично сме го забранили“, написа Раги във Facebook.

Риналдо Сидоли, говорител на Alleanza Popolare Ecologista, група за защита на животните и околната среда, заяви, че новите правила не стигат достатъчно далеч. „През 2016 г. Раги беше гарантирала премахването на теглени от коне карети – а не просто да ги изпраща в паркове, така че тези коне да продължат да бъдат експлоатирани“, написа той във Facebook.

Каляска от приказките обикаля из столичния кв. „Христо Ботев” (ВИДЕО)

Анджело Сед, ръководител на асоциацията на кочияшите на карети, заяви, че това ще бъде сериозен удар за бизнеса, който вече се разклаща от пандемията. „Бизнесът в парковете никога няма да бъде същият като този, който можете да правите в центъра на града“, каза той пред агенция Ройтерс.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си