"Сърбия и България имат добри отношения, много по-добри от останалите в региона", каза той

Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че Сърбия оценява подкрепата, оказана от България в процеса на присъединяване към ЕС, предаде МИА.

Вучич: Завършваме „Турски поток“ до няколко дни

Според пресслужбата на сръбския президент, той е казал днес на прощалната среща с българския посланик в Белград Радко Влайков, че "Сърбия и България имат добри отношения, много по-добри от останалите в региона", поздравявайки президента. Румен Радев и премиерът Бойко Борисов.

"Сърбия оценява подкрепата, оказана от България в процеса на присъединяване към ЕС," каза Вучич на срещата.

Президентът Вучич и посланик Влайков изразиха увереност, че икономическите връзки ще бъдат укрепени, както и сътрудничеството във всички области от общ интерес, и заявиха, че търговското сътрудничество почти се е удвоило през последните години.

Погребаха сръбският патриарх Ириней (СНИМКИ)

Те също така отбелязаха, че завършването на магистралата от София до границата между двете страни, както и газопровода "Балкански поток", ще бъде от най-голямо значение, се казва в изявлението.

Вучич подчерта също подчерта значението на сътрудничеството чрез четиристранния формат, т.е. Висшия съвет за сътрудничество на Сърбия, България, Румъния и Гърция. За него то е много важно за развитието на добросъседските отношения и насърчаването на политика на мир и стабилност в региона, както и за социалното и икономическо развитие.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС