Според изданието той може да направи официално обръщение още утре

Британският премиер Борис Джонсън е готов да се оттегли от BREXIT преговорите "в рамките на часове" заради искания на Европейския съюз в последния момент, съобщи в понеделник таблоидът "Сън".

Барние намекна, че BREXIT сделката може да бъде сключена през следващата година

Според информацията на британското издание, премиерът може да информира Брюксел за решението си още днес и да последва обявяване на BREXIT без сделка. Във вторник Джонсън може да направи официално обръщение към нацията по този важен въпрос.

Борис Джонсън: Остават съществени различия в преговорите за търговска BREXIT сделка

"Наистина това е краят на играта. Ако до края на играта в понеделник няма раздвижване, ще възникне въпроса дали си струва да продължим. Няма да се поддадем на исканията ЕС, които ни пречат да си върнем контрола върху правилата по които живеят британците. Толкова е просто", каза за в-к "Сън" източник, близък до премиера на Обединеното кралство.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БНР