Двамата се изправят един срещу друг в късните часове на съботния ден

Два дни до дългоочаквания сблъсък за световната титла по бокс между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа!  Двамата са в Лондон и днес дадоха пресконференция. А срещата е в късните часове на съботния ден.

Носителят на четири шампионски пояса Антъни Джошуа и претендентът за световната титла Кубрат Пулев демонстрираха голямо уважение един към друг по време на официалната пресконференция, когато двамата боксьори за първи път застанаха очи в очи, откакто са в Лондон.

"Готов съм, тук съм и ще се боря за победата. Мачът през през 2017-а срещу Джошуа не се състоя, но аз вярвах, че този сблъсък ще дойде, когато настъпи правилният момент. Преди близо три години бях по-млад, но получих травма по време на спаринг и не можех да се подготвя нормално. Радвам се, че сега съм здрав, готов и срещата ще се състои въпреки пандемията и останалите фактори в световен мащаб", коментира Кубрат Пулев

 

 

"Респект към Антъни, който е олимпийски шампион и носител на световните титли, но аз съм тук, за да го победя. Имам всички необходими качества, за да му отнема титлите. Готов съм да се бия, готов съм да спечеля", каза още Кобрата.

Световният шампион на Международната боксова федерация, Световната боксова асоциация, Световната боксова организация и Международната боксова организация Антъни Джошуа бе пределно мотивиран, концентриран и хладнокръвен по време на официалната пресконференция преди сблъсъка с Кубрат Пулев за световната титла в тежка категория в събота вечер.

Носителят на четирите пояса сподели, че само може да спечели от битката, и че много пъти е удрян, а в събота ще понесе много от същото, но накрая той ще е този, който ще бъде на крака.

„Напрежението през миналата година бе огромно, но ме направи по-добър. Нямам какво да губя. Само мога да спечеля. Единственият начин да си успешен, е да приемаш големи предизвикателства", започна той.

"Искам да промотирам бокса. Много съм мотивиран. Гладен съм. В края на деня не очаквам обаче някой да ме обича", заяви Джошуа.

"Бия се откакто влязох във фитнеса. Бил съм удрян от най-силните много пъти, но все още съм тук. Това не ме промени. Не е достатъчно да ме промени. За всеки мач тренирам усилено. Мисля че имам голям характер. Опеделено ще бъда удрян, той също, но аз ще съм този, който накрая ще стои на крака", каза световният шампион.

А Кубрат демонстрира силния си удар още преди да се качи на ринга, като потърпевш се оказа мениджърът на Антъни Джошуа Еди Хърн, който е и организатор на двубоя. Пулев и Хърн се поздравиха с чукване на юмруци, а англичанинът се оплака от болката, която е усетил, докато Кобрата с усмивка заяви, че е подходил съвсем леко. 

До момента в своите професионални кариери Джошуа и Пулев имат само по една загуба. Българинът отстъпи пред Владимир Кличко в първия си опит да стигне до световната титла през 2014-а година, докато през миналата Ей Джей бе победен изненадващо от Анди Руис, но бързо си върна шампионските пояси, към които сега се е прицелил Кобрата.

Репортер: Тодор Христов

ВСИЧКО ЗА ТИТАНИЧНИЯ СБЛЪСЪК МЕЖДУ ПУЛЕВ И ДЖОШУА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.