Данъкът обаче ще остане за антигенните и бързите тестове

Ново данъчно облекчение. Депутатите решиха от 1 януари с ДДС да не се облагат PCR тестовете и ваксините срещу COVID. Данъкът обаче ще остане за антигенните и бързите тестове.

ЕС освобождава от ДДС ваксините срещу COVID-19

Решението за нулева ставка е на Европейския съюз и ще стане факт във всички страни-членки. Ваксините и PCR тестовете ще бъдат освободени от ДДС до края на 2022 г. А властите многократно увериха, че ваксинирането у нас ще е доброволно и изцяло безплатно.

„Току-що приехме нулева ставка за ваксините за COVID -19 и нулева ставка на ДДС за тестовете за COVID -19 заедно с консумативите за тях. Когато казвам тестовете – заедно с консумативите към тях, това означава клечките, които са към самите тестове за проба. Самите кит-ове и всичко, което е пряко свързано с вземането на самия тест”, каза депутатката от ГЕРБ Евгения Ангелова.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.