Къщата на четиричленното семейство от Българене изгоря в петък сутринта

Финалисти от ПРОМЯНАТА – с подарък за деца, останали без дом след пожар. Център „Амалипе“ подариха таблет за дистанционно обучение на 8-годишната Ивана от село Българене, след като нейния изгоря в пламъците изпепелили къщата на цялото семейство.

Семейство има нужда от помощ за изгорелия си дом (ВИДЕО)

Освен таблета имаше и още изненади за Ивана и по-малката й сестра.  Децата и техните родители останаха на улицата, след като пожар изпепели дома им и всичко, което имаха в него. В това число и техниката, с която Ивана се обучаваше дистанционно. Освен таблета, към него има платен мобилен интернет за половин година, както и осигурен наставник, който ще помага на детето

„Много е важно в точно този период да се помага на детето. Затова и нашият ученик наставник ще му помага, през цялото обучение в електронна среда. Нека децата малко да се радват и да се почувстват радостни за предстоящите празници“, казва Атанас Атанасов – Център „Амалипе”.

Къщата на четиричленното семейство от Българене изгоря в петък сутринта. Родителите и двете момиченца са останали, дори и без дрехи на гърба си.

Сега, благодарение на дарителската кампания, е започнало събаряне на останките, а на тяхно място ще бъде построен нов дом.

„Ще работим със сглобяема конструкция от панели. Ще излеем един бетонен пояс, но се надяваме за най-кратно време да възстановим дома на хората“, обясни кметът на Българене Йордан Дончев.

Като глава на семейството Петър Зелямов вече е оптимист. Но тази Коледа няма да е същата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.