Издадено е предупреждение за опасно време от Вирджиния до Мейн

Силна снежна буря връхлетя Източния бряг на Съединените щати. Очаква се снеговалежът да продължи в следващите два дни без прекъсване, като в някои райони ще натрупа до 60 сантиметра сняг.

Кучета спасиха стопаните си, затрупани от лавина в Швейцария

Синоптиците предупредиха за пориви на вятъра до 80 километра в час, което прави времето изключително опасно. Големите летища по Източното крайбрежие, вече започнаха да отменят полети, нарушен е и графът за ваксинация срещу COVID-19.


С приближаването на бурята губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи обяви извънредно положение, което позволява на властите да затварят пътища, да евакуират жилища и да изпращат необходимата техника за гарантиране на обществената сигурност. Освен това, той нареди спирането на обществения транспорт в целия щат до понеделник.

Висока лавинна опасност в планините през уикенда

"Заредете уредите си и, ако бъдете засегнати от прекъсване на електроподаването, съобщете го незабавно на властите", заяви той чрез съобщение в Twitter.


Бурята, която на места покри Калифорния със сняг с височина до 1,8 метра миналата седмица, се премести в Средния Запад, като засегна и Чикаго.

НЕОБИЧАЙНА ГЛЕДКА: Сняг покри Лас Вегас (ВИДЕО)

Във Вашингтон снегът започна да вали през нощта на събота срещу неделя. Метеорологичната служба съобщи, че снежната покривка може да достигне 20 см в района на Вашингтон и Балтимор.

Очаква се бурята да продължи до вторник. Според представител на Белия дом президентът Джо Байдън е свикал съветници, за да обсъдят "редица теми, включително приближаването на зимната буря".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Редактор: Станимира Шикова