Футболната ни легенда Христо Стоичков празнува рожден ден

Легендата Христо Стоичков днес навършва 55 години. Камата е единственият българин, печелил Златната топка (1994 г.), а освен това има и Златна обувка (1990 г.), Златен Онз (1992 г.), както и Златна обувка за голмайстор на световното първенство през 1994 г., пише gong.bg.

СНИМКИ НА ФУТБОЛНАТА ЛЕГЕНДА ВИЖТЕ ТУК

С „Барселона” Стоичков е печелил КЕШ и КНК, а богатата му колекция от трофеи с каталунците включва още пет титли на Испания, както и една Купа на Краля и три Суперкупи на страната. С екипа на ЦСКА пък е трикратен първенец на България, трикратен носител на Купата на страната, а веднъж е вдигал и Суперкупата на страната.

Огромно признание за Христо Стоичков (СНИМКИ)

Стоичков е петкратен футболист №1 на България. За ЦСКА има 123 шампионатни мача и 82 гола, докато за „Барселона” е изиграл 177 двубоя в Ла Лига и е реализирал 84 попадения. Носил е още екипите на „Хеброс” (Харманли), „Парма”, „Ал-Насър”, „Кашива Рейсол”, „Чикаго Файър” и „Ди Си Юнайтед”.

От няколко години Стоичков работи като анализатор за мексиканска телевизия и редовно прави интервюта с най-изтъкнатите футболисти и треньори.

Стоичков и Надал вдигнаха луд купон (СНИМКИ)

Христо Стоичков пусна своя марка дрехи, вино и суджук (ВИДЕО)

Стоичков за БФС: Няма шанс да се върна в българския футбол

Братска прегръдка между Лео Меси и Христо Стоичков (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.