Президентът се срещна с висшето военно ръководство

За последните 2-3 години за армията е направено много. Това каза преди минути президентът Румен Радев.

Със състоянието на армията президентът беше запознат от военния министър Красимир Каракачанов и от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Забранени ли бяха празненствата на връх Шипка

Държавният глава и върховен главнокомандващ заяви, че е доволен от това, че последните 2 години са реализирани доста проекти за обновяването на армията. Но пък подчерта, че продължава да има проблем с недостатъчните летателни часове на бойните пилоти.

Румен Радев коментира и отбелязването на 3 март на Шипка.

„Вече е много късно управляващите да търсят обществена индулгенция за това, че отмениха тържествените чествания на Шипка”, заяви Румен Радев. „Както виждате мотивите са били политически, а не здравни. Контрастът между отменените официални чествания на Шипка и тяхното разрешаване в градовете и отворените ресторанти и търговски обекти – този контраст е очебиен и няма никаква здравна логика. Крайно време е здравните власти да се разберат кой какво говори, кой какво пише, кой какво изпраща, за да няма този хаос. Защото отмяната на официалната част е в резултат на писмо община Габрово”, заяви още Радев.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.