Детето е с диагноза хиперинсулинова хипогликемия

Историята на 4-месечно момиченце трогна хиляди в социалните мрежи. Детето е с диагноза хиперинсулинова хипогликемия и за него се грижат в две столични болници.

За съдбата на детето се разбра от пост в социалните мрежи, публикуван от служител в една от болниците. От него става ясно, че кръвната захар на момиченцето се проследява по 8 пъти на ден и пръстите на детето са многократно набодени. За да не се случва това, се търси дарител, който да помогне със сензор, пише още в поста, и се пояснява, че момиченцето е само в болницата.

Твърди се, че майката е избягала и го е изоставила. От регионалната дирекция за Социално подпомагане в София заявиха за NOVA, че при тях не е постъпвал сигнал, че за лечението на детето е нужен въпросният сензор.

„Бебето никога не е отглеждано в семейна среда. То се води с баща неизвестен. Майката не го е изоставила, има декларация, че тя желае да се грижи за детето, след като се излекува или като бъде изписано. От наша страна е изпратено писмо в ДСП Сливен. Това, което сме получили като отговор, е, че в момента семейството е на работа в Италия”, обясни Мая Григорова от Регионална дирекция "Социално подпомагане".

Темата продължаваме утре в "Здравей, България".